По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама обвиняеми за убийство на бивш полицай

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К.И., упрекнат в осъществяването на закононарушение по член 116, алинея 1, т. 9 във вр. с член 115 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и по отношение на Б. Т., упрекнат в осъществяването на закононарушение по член 116, алинея 1, т. 9 във вр. с член 115 във вр. с член 20, алинея 4 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане по случая е стартирано на 25.03.2022 година и се води в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП. Разследването се води извънредно интензивно при добра съгласуваност и взаимодействиe сред проверяващите органи и наблюдаващия прокурор.

К.И. бе притеглен като обвинен и арестуван за период до 72 часа на 14.04.2022 година Впоследствие на органите на Министерство на вътрешните работи се съобщи Б.Т., на който бе предявено обвиняване и също беше арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда.

Според събраните досега доказателства, причинителят на убийството авансово е подсигурил оръжието и е упражнявал пукотевица с огнестрелно оръжие със същия диаметър, проучил е региона на местоживеене на убития и ежедневните му привички и е съставил проект за метода на осъществяване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството.

Помагачът е посочил и разяснил на причинителя по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие със същия диаметър и му е съдействал да си подсигури лекия автомобил, с който да се отдръпна от мястото на закононарушението.

К.И. е неведнъж осъждан. Б.Т. е неосъждан.

Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че двамата обвинени са съпричастни към осъществяване на закононарушението, за което са привлечени, както и че е налице действителна заплаха да извършат друго закононарушение, в случай че по отношение на тях не бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение не е дефинитивно и може да се апелира пред Софийски апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР