По искане на Районна прокуратура-Самоков, Териториално отделение-Ихтиман, съдът взе мярка

...
По искане на Районна прокуратура-Самоков, Териториално отделение-Ихтиман, съдът взе мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняем за ПТП с пострадала жена в Ихтиман

По искане на Районна прокуратура-Самоков, Териториално отделение-Ихтиман, съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения С.Ц., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 1, алт. 1 и прочие 3, б. „ а “, прочие 2, вр. алинея 1, б. „ б “, прочие 2, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че на 11.08.2022 година обвиненият С.Ц. управлявал лек автомобил, м. „ Фиат “, в гр. Ихтиман. Пред частен парцел на ул. „ Пенчо Славейков “ той изгубил надзор над транспортното средство, вследствие на което последвал удар с намиращата се на тротоара жена. След случая лидерът избягал от местопроизшествието.

На потърпевшата е била породена междинна телесна щета. Понастоящем положението й остава тежко.

По надлежния ред е открито, че по време ПТП лидерът е бил под въздействие на алкохол – 2,15 промила.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че е налице обосновано съмнение за авторството на действието. То е с огромна степен на социална заплаха с оглед миналата неоправдателна присъда на обвинения за ръководство на МПС след приложимост на алкохол. Налице е действителна заплаха той да извърши и друго закононарушение.

Определението на Районен съд-Ихтиман може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР