По инициатива на проф. Пламен Моллов в УХТ беше представена

...
По инициатива на проф. Пламен Моллов в УХТ беше представена
Коментари Харесай

Премиера на книгата „Време и нищо“ в УХТ

По самодейност на проф. Пламен Моллов в УХТ беше показана книгата „ Време и нищо “ на известните социолози Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Събитието е част от програмата по отбелязване на 70-та годишнина от основаването на университета, а специфични посетители бяха ректорите на пловдивските висши учебни заведения.

Според Андрей Райчев, творбата е на границата сред социологията и философията и е плод на взаимния 12-годишен труд на двамата създатели, само че изследванията по тематиката не престават повече от 40 година, като са правени дружно с философа Деян Деянов. Написана е за всеки толерантен и свободен човек.
-->


„ Това е най-важното нещо, което сме писали в миналото. Книгата изследва фундамента на реда “, съобщи гостът. „ Времето, ще се опитаме да ви убедим, е обективно годна заблуда: тъкмо както е " на практика правилно ", че Слънцето се върти към Земята или че парите са движимост. “

Райчев уточни, че книгата дава отговор и на куп загадки за човечеството: какво е хубост, какво е положително, какво е истина. В нея е решен и въпросът за харизмата.  Според създателите, науката по принцип е затворена сред предишното и сегашното и демонстрира по какъв начин сегашното подхожда на предишното.

В хода на полемиката Райчев отговори на разнообразни въпроси и бе прям, че книгата му е донесла голяма наслада. С типичното си възприятие за самоирония той добави: „ тъй като в никакъв случай не съм знаел, че нещо толкоз мъдро мога да направя “.

Събитието се състоя в най-новата облага на УХТ – зала „ Форум “. Тя е разположена до университетската библиотека и носи името на форума на Филипополис, който е бил център на административния, комерсиалния и религиозния живот на античния град.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР