По инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция

...
По инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция
Коментари Харесай

Цяла седмица засилени проверки за скорост, обявиха от пътната полиция

По самодейност на европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL) от през днешния ден до 27 август 2017г. на територията на всички държави-членки ще бъде осъществен засилен надзор по съблюдаване на позволената оптималната скорост за придвижване, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Нарушенията, свързани с превишаване на позволената скорост за придвижване, са постоянно срещано събитие във всички европейски страни и са приети като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътнотранспортни катастрофи и гибел по пътищата в Европа, регистрират от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с максимален дял за злополуките по виновност на водачите. По този индикатор данните за България са над междинното равнище спрямо държавите-членки на Европейския съюз.

По време на инспекциите, с изключение на за превишаване на позволената скорост за придвижване, ще се правят инспекции за годна наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите. С последните промени в Закона за придвижване по пътищата, които влязоха в действие доскоро повече от месец, към този момент няма условие за обозначаване на местата, където се прави надзор на скоростните режими.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР