По-голямата част от влошеното ни здраве не се дължи на

...
По-голямата част от влошеното ни здраве не се дължи на
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Антибиотичната резистентност е критична за бъдещето на нацията ни

По-голямата част от влошеното ни здраве не се дължи на опазването на здравето ни. Ние сме на едни от челните места по тютюнопушене, използването на алкохол, заседналия метод на живот, а разчитаме на опазването на здравето да ни оправи. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната здравна комисия доктор от Продължаваме промяната-Демократична България(ПП-ДБ) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Бюджетът е нужда, само че той не е задоволителен. За да бъде задоволителен той би трябвало да се разпредели вярно. Превенцията и профилактиката е изключително-важна. За да се възползваме от нея, би трябвало да се вършат осведомителни акции. Ако желаеме да осигурим здравните системи, би трябвало да имаме предвидимост. Ако не се деляхме по политическа пристрастност доста от положителните здравни практики можеха да бъдат приложени и осъществени, както е на Запад “, акцентира той.

По думите му би трябвало да има една постоянна рамка на бюджета за здраве, с цел да преминем по-нататък. „ Повечето пари ни дават опция да организираме по-добре здравните действия “, посочи доктор Симидчиев.

По мотив различията в здравната комисия, той съобщи: „ Важно е да можем да се разбираме, без да става това през медиите. Не е имало задоволително полемики преди този момент “.

„ В България имаме над 230 лечебни заведения. Те са повече от нужното. В някои обитаеми места те са сериозно значими. По-важно е да се напаснат като запас. Изключително значимо е да се изготви една здравна карта, която да покаже какви са действителните потребности на хората “, безапелационен е доктор Симидчиев.

„ Електронните предписания са огромната ми болежка. Антибиотиците са животоспасяващи в къс интервал, когато се ползват в болнични заведения при тежки инфекции. В останалите случаи не става дума за незабавни положение. Използването им би трябвало да се управлява от лекарите. Ние сме на челно място по антибиотична устойчивост. Тя е сериозна за бъдещето на нацията ни “, акцентира ръководителят на здравната комисия в Народно събрание.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР