По-фрапиращо е когато направим разрез по възрасти и разделим хората

...
По-фрапиращо е когато направим разрез по възрасти и разделим хората
Коментари Харесай

Ненормално но факт: 28% от българите работят без договор в сивата икономика

" По-фрапиращо е когато създадем прорез по възрасти и разделим хората на три условни групи - от 15 до 35 години, от 36 до 55 години, и над 56 година Индексът на приемливост измежду младежите до 35 години е 91, за междинната възраст на популацията е 72, а за възрастните е 54 ", посочи шефът на института проф. Емилия Ченгелова пред Bloomberg TV Bulgaria.

Икономическата насила, а не социално-психологически фактори, е главната причина хората да вземат участие в стопанската система в сянка. Други фактори са съществуването на работещите-бедни и усещане измежду 85% от интервюираните, че законите са цялостни с " малки врати, които тикат хората " към тази сфера.

" От 2010 година насам са приложени сред 220 и 300 политики срещи сивата стопанска система " и резултат няма ", сподели Ченгелова.

 

По думите ѝ има потребност и от основаване на финансова просвета в популацията, защото доста хора не схващат от време на време, че работят в сив бранш, добави Ченгелова. Около 40% от популацията през 2021 година е получавало възнаграждение в брой, а 28% остават на работа без контракт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР