По-евтина ли е била храната във вашата страна, отколкото в

...
По-евтина ли е била храната във вашата страна, отколкото в
Коментари Харесай

Потребителските цени в България и Европа - плащаме ли повече


По-евтина ли е била храната във вашата страна, в сравнение с в останалите членки на Европейския съюз през предходната година? В днешна обява европейската статистическа организация Евростат обобщава най-новите си данни за разликата в показателите на ценовите равнища на потребителските артикули и услуги измежду страните от Европейски Съюз и онагледява разликите сред страните.

Разликите са показани и по страни, и по браншове. Стоките и услугите, прегледани в проучването, са разграничени в 10 бранша: " хранителни артикули ", " хотелиерство и ресторантьорство ", " отдих и просвета ", " връзки ", " транспортни услуги ", " персонални транспортни средства ", " мебели и обзавеждане за дома ", " поддържане на дома ", " облекло и обувки " и " алкохолни и тютюневи произведения ".

Индексите обезпечават съпоставяне на ценовите равнища на страните по отношение на междинните за Европейски Съюз. Ако показателят на дадена страна е над 100 пункта, което е несъмнено за междинна стойност за Европейски Съюз, цените в съответната страна са по-високи в съпоставяне със междинните за Общността, а в случай че показателят е под 100 пункта - цените са релативно по-ниски.

Данните сочат, че потребителските цени в България през 2021 година записват в друга степен по-ниски равнища по отношение на междинните за Европейски Съюз в следните браншове:

" хранителни артикули " - по-ниски с 22,6 на 100,

" хотелиерство и ресторантьорство " - по-ниски с 53,6 на 100,

" отдих и просвета " - по-ниски с 34 на 100,

" връзки " - по-ниски с 25,4 на 100,

" транспортни услуги " - по-ниски с 48,3 на 100,

" персонални транспортни средства " - по-ниски с 14,1 на 100,

" мебели и обзавеждане за дома " - по-ниски с 43,3 на 100,

" жилищни разноски " - по-ниски с 64,4 на 100,

" облекло и обувки " - по-ниски с 23,6 на 100 и

" алкохолни и тютюневи произведения " - по-ниски с 35,6 на 100.

По информация на.

Снимка: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР