По думите на адвоката на Навални, се е наложило да

...
По думите на адвоката на Навални, се е наложило да
Коментари Харесай

Пак ли се опитва Кремъл да убие Навални?

По думите на юриста на Навални, се е наложило да бъде извикана спешна помощ поради изпитваните от Навални остри стомашни болки.  В Туитър Вадим Кобзев добави: " Непозната болест, която никой не лекува ".

46-годишният Навални, който и на предходни видеозаписи изглеждаше доста измършавял, е изгубил още осем кг единствено за две седмици. Управата на лагера не му предавала медикаментите, изпращани от майка му.

Кобзев написа още, че не изключва вероятността болестта на Навални да е породено съзнателно. Той прибавя и, че Навални срадал от " рецесии ". Кобзев счита за допустимо управляващите да са желали да влошат положението на Навални не внезапно, а последователно.

Лечение не се позволява

В началото на годината Навални разгласи, че има признаци на грип, само че няма достъп до здравно обслужване. Тогава неговите поддръжници показаха опасението, че Кремъл се пробва да го убие постепенно.

Поради това Кобзев упорства на неговия клиент да бъдат направени токсикологични и радиологични проби. " За някой различен това може да звучи като нелепост и параноя, само че не и за Навални след отравянето му с " Новичок ", изяснява юристът.

Самият Навални упрекна тогава за покушението против него съветския президент Путин. Кремъл отхвърли.

При непоколебим тъмничен режим

Навални към този момент над две години е в углавен лагер на към 260 км североизточно от Москва при изключително непоколебим режим. Той получи присъда за хипотетична машинация, само че в интернационален проект известният съперник на Путин е считан за политически пандизчия. През последните месеци той нееднократно бе прехвърлян в дребна единична килия, откъдето неведнъж се е оплаквал от здравословни проблеми. По неговите думи в единичната килия е трябвало да търпи " извънредно пъклен " условия.

От пандиза Навални постоянно насочва рецензии към съветската нападателна война в Украйна и приканва руснаците на митинг против държавното управление.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР