По думите му, Украйна, която се подготвя за своята пролетна

...
По думите му, Украйна, която се подготвя за своята пролетна
Коментари Харесай

Украинското военно министерство пак поиска от България МиГ-29

По думите му, Украйна, която се приготвя за своята пролетна атака, има потребност да укрепи Военновъздушните си сили, които обезпечават въздушно прикритие на наземните интервенции. Украинските въоръжени сили водят тежки боеве в Бахмут и Авдеевка, където всеки ден, по негови думи, убиват сред 900 и 1000 съветски военни, употребявани от въоръжените сили на Русия като " пушечно месо ", счита той.

 

Въпросът за самолетите, съгласно него, е подобен с този с танковете, когато страната за първи път изиска тежко въоръжение от съдружниците си предходната година. Постепенно съдружниците, изясни Сак, от руски вид танкове са почнали трансфер на западни мостри въоръжение.

 

В момента страната ни разчита единствено на руските МиГ-29, от които непрекъснато могат да се употребяват не повече от 7-8 самолета едновременно. Ако не откри в този момент мотори за остарелите си МиГ-29, то техният запас може да бъде продължен най-вече до края на 2023 година Първите изтребители F-16 пък се чакат през 2025 година и в границите на към две години България би останала без изтребителна авиация.

Министерство на защитата разгласи поръчка за закупуване на 6 ремонирани мотори за МиГ-29 на българските Военновъздушни сили за 26,4 млн.лв. Това излиза наяве от Регистъра на публичните поръчки. Дава се опция за присъединяване и за български и за задгранични компании, а като

Междувременно стана ясно, че Полша и Словакия взаимно ще доставят на Украйна 33 изтребителя МиГ-29. Съобщението пристигна от военното министерство във Варшава. Полша ще даде 20 самолета, а Словакия - 13.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР