По-добре със самолет до Охрид - българският Йерусалим. Там всеки

...
По-добре със самолет до Охрид - българският Йерусалим. Там всеки
Коментари Харесай

Александър Йорданов попари мераците на Кирил Петков: По-добре със самолет до Охрид - българския Йерусалим. Там поне всичко говори за България

" По-добре със аероплан до Охрид - българският Йерусалим. Там всеки дом, храм, уличка и остарелият чинар приказват: тук също е България! " това написа в профила си във " Facebook " евродепутатът Александър Йорданов. Поводът е самолетната линия София - Скопие, с която министър председателят Кирил Петков се похвали, че е договорил по време на визитата си в северна Македония.

По-рано Александър Йорданов разяснява, че в Скопие поднесли на Кирил Петков " остаряла претоплена гозба ". " Става дума, че още през 1999 година в Съвместната декларация на министър председателите Костов и Георгиевски се споделя, че Р Македония " няма териториални искания към България ". Днес, 23 години по-късно, същата декларация е направил пред Кирил Петков новият македонски министър председател Ковачевски. И българският министър председател не се е усетил, че той му споделя нещо международно известно. Приел го е като вест, като сготвена гозба особено за него. А в действителност е хапнал плесен. Ако бе прекарал ковид бих го схванал. Губи се подушване. Или памет. Но очевидно друго е неговото заболяване. Той просто не е чел задоволително, малко или съвсем нищо не знае за историята на българо-македонските връзки. А и към него очевидно няма кой да го светне. И е лапал остарялата претоплена гозба със сухи залъци ", разяснява Йорданов.
свързани новини63822на 10.01.2022
Ето какво написа Йорданов в обществената мрежа:

Стара претоплена гозба сервираха в Скопие домакините на българския министър председател. На него тя му хареса. Дори се похвали, че е излизал чинията и даже пръстите си е облизал. Става дума, че още през 1999 година в Съвместната декларация на министър председателите Костов и Георгиевски се споделя, че Р Македония " няма териториални искания към България ". Днес, 23 години по-късно, същата декларация е направил пред Кирил Петков новият македонски министър председател Ковачевски. И българският министър председател не се е усетил, че той му споделя нещо международно известно. Приел го е като вест, като сготвена гозба особено за него. А в действителност е хапнал плесен.
Ако бе прекарал ковид бих го схванал. Губи се подушване. Или памет. Но очевидно друго е неговото заболяване. Той просто не е чел задоволително, малко или съвсем нищо не знае за историята на българо-македонските връзки. А и към него очевидно няма кой да го светне. И е лапал остарялата претоплена гозба със сухи залъци.
В този смисъл няма добра вест от премиерската разходка до Скопие. Или в случай че има, то тя е доста неприятна. Петков се е издал, че освен не му е ясна историята на България преди 1944 година само че не е в час и за неща, които са се случвали в последните десетилетия. Затова и към този момент единственият прогрес в българо-македонските връзки остава подписаният от министър председателите Борисов и Заев през 2017 година контракт. И този прогрес би трябвало да се пази и отстоява. Защото инак е неприятно. Много неприятно. Не единствено на Петков, само че и на целия български народ македонците ще се опитат да пробутат вмирисани политически артикули, прокиснала политика. Затова: Петков, първо чети и сетне хвърчи. И приказва.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР