По-добре е да не давате пари назаем на приятели и

...
По-добре е да не давате пари назаем на приятели и
Коментари Харесай

Психолог каза защо да не даваме заеми на близките ни

По-добре е да не давате пари назаем на другари и родственици, в случай че не желаете да определяте изискванията за връщане и в случай че ви е неловко да ги поискате, с цел да не разваляте близки връзки, сподели психотерапевтът Анна Стори пред организация " Прайм ".

Ако въпреки всичко се наложи да дадете сума на заем, специалистът поучава да се изготви документално съглашение, в което да се уточни сумата и периодите за връщане на заема. Ако не извършите това авансово, бъдете подготвени да не ви върнат парите, предизвестява психологът. Но, въпреки това, не би трябвало да има проблем с издължаването, в случай че сте сигурни, че близкият ви човек осъзнава отговорността си и работи " като възрастен ".

" Ако приятелят ви в отговор на предлагането да поставите условия се обиди или показва по-скоро „ детинско държание ” (действа под въздействието на страсти - свои и непознати, игнорирайки действителните факти), очаквайте, че парите или няма да ви се върнат, или ще се върнат, само че не скоро (човекът още веднъж ще се държи незряло или ще се опита да ви накара да се чувствате виновни). В този този случай вие решавате - дали да дадете пари по-скоро дарявайки ги, а не назаем ", предизвестява Анна Стори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР