По делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков,

...
По делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков,
Коментари Харесай

Прокуратурата иска 15 г. затвор за шофьора, убил Милен Цветков

По делото за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, прокуратурата изиска и от втората правосъдна инстанция да наложи 15 години затвор на обвинения Кристиан Николов.

Всички страни по делото оспорваха пред Софийския апелативен съд решението на първата инстанция, която постанови 9 години затвор за Николов, а през днешния ден текат пледоарии.

И пред втората правосъдна инстанция продължи разногласието за това при възможен предумисъл или по несъобразителност е направил действието Николов, съобщи БНР.

Прокурорското обвинение е за ликвидиране при така наречен възможен предумисъл, точно и поради това бе поискана присъда 15 година затвор. Това е минималното наказване при тази подготовка. Основанията са високата скорост и откритите опиати в кръвта на обвинения, както и неналичието на какъвто и да е спирачен път.

Първоинстанционният съд обаче не одобри доводите на прокуратурата и осъди Николов за причиняване на гибел по несъобразителност. Протест против това внесоха и прокуратурата, и частните обвинители - сестрата, дъщерята и представители на малолетния наследник на Милен Цветков.

Защитата пък чака наказването да бъде понижено и го прави оценка за прекомерно строго с оглед младата възраст и чистото правосъдно минало на Николов.

След пледоариите той ще има последната дума, а по-късно съдът би трябвало да реши - да удостовери, промени присъдата или да върне делото за ново разискване.

На 13 юли т.г. Софийският апелативен съд отсрочи за повторно делото за тежката злополука, в която преди повече от две години почина журналистът Милен Цветков.

Причината е, че подсъдимият Кристиан Николов бе карантиниран като контактен на инфектиран с ковид.

През март т.г. Николов беше наказан ва 9 години затвор, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на телевизионния водещ.

И прокуратурата, и отбраната нападнаха размера на наказването пред Софийския апелативен съд.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР