По данни на Министерството на здравеопазването, за да се покрият

...
По данни на Министерството на здравеопазването, за да се покрият
Коментари Харесай

Не достигат 300 лекари

По данни на Министерството на здравеопазването, с цел да се покрият минималните потребности в Спешната помощ, са нужни над 300 лекари. В столицата 108 са свободните места в Спешната помощ единствено за лекари. Така вместо 80 екипа, нужни да обслужват град с размера на София, дежурни са приблизително 13. И все по-малко млади лекари желаят да работят в системата.

„ Доста мъчно смогваме, тъй като има огромен дефицит на екипи. 4.45 Това е съвсем на всеки адрес да ни атакуват вербално”, споделя доктор Тодоров пред БТВ. Въпреки това, за първо свое работно място доктор Тодоров избира точно Спешната помощ. За 12-часова промяна екипът му посещава приблизително 15 адреса.

Доктор Тодоров е родом от Враца. Там обстановката също е сериозна. И постоянно има експанзия към екипите. Наша инспекция откри, че в уеб страниците на съвсем всички филиали на незабавната помощ има разгласи за работа за всички длъжности. В бургаско са посочени и числа - търсят се 12 лекари, 7 фелдшери, 5 медицински сестри.

От Здравното министерство дадоха отговор, че в структурата у нас работят 1217 лекари. Търсят се още 326. А междинната им възраст е съвсем 55 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР