По-честата употреба на дигитални устройства, като смартфони, таблети и други,

...
По-честата употреба на дигитални устройства, като смартфони, таблети и други,
Коментари Харесай

Дигиталните устройства влияят на психоемоционалното състояние на децата

По-честата приложимост на цифрови устройства, като смарт телефони, таблети и други, измежду деца на възраст сред 3 и 5 години се свързва с прочувствена дисрегулация след време. Това разкриват експерти от Университета на Мичиган, Съединени американски щати.
Прочетете още
Редовното потребление на цифровите устройства за усмиряване или похищение вниманието на децата при претовареност на родителите може да докара до дълготрайни последствия за тяхното психоемоционално положение.

В извършеното изследване са включени 422 души - родители, и 422 деца на възраст сред 3 и 5 години. Родителите попълнят въпросник по отношение на методите, по които отглеждат децата си.

След приемане на съответната информация, експертите вършат разбор на отговорите, като се концентрират върху това какъв брой време и какъв брой постоянно, родителите разрешават на своите деца да прекарват пред цифрови устройства. Те ревизират връзката сред този интервал и признаците на прочувствена реактивност или дисрегулация измежду децата за интервал от шест месеца.

Признаците на нараснала дисрегулация включват неочаквана промяна сред горест и възбуденост, неочаквана смяна в настроението или възприятията и нараснала импулсивност. 

При следене на резултатите изследователите стигат до заключението, че момчетата са по-склонни да изпитват прочувствена дисрегулация, спрямо девойките, които постоянно употребяват цифрови устройства.

Според учените това се дължи на разликите в характера на децата. Момчетата по-често са хиперактивни, импулсивни и имат мощен характер, което ги прави по-склонни да реагират интензивно на усеща като яд, отчаяние и горест.

От изследването е открито, че потреблението на устройства като метод за усмиряване на превъзбудени деца може да се трансформира в по-сериозен проблем за тези, които към този момент изпитват усложнение при справяне със своите страсти.

Периодът от предучилищна възраст до детската градина е стадий на развиване, когато децата са по-склонни да демонстрират мъчно държание, като гневни експлоадирания, внезапна смяна в настроенията и мощни страсти. Това постоянно е причина родителите да им позволяват да употребяват цифрови устройства.

От друга страна, потреблението на този тип устройства не оказва помощ на децата да развиват своите умения. Те просто отвличат вниманието на детето от това по какъв начин се усеща.

Тези деца, които не са построили разнообразни умения в ранна възраст, по-често изпитват компликации, когато са подложени на стрес в учебно заведение или са с техни връстници.

Поради тази причина регулярното похищение на вниманието на детето с цифрови устройства не се предлага от експерти.

Източник: Puls.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР