По-частичната мобилизация, разпоредена с указ на президента на Русия Владимир

...
По-частичната мобилизация, разпоредена с указ на президента на Русия Владимир
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Русия ще хвърли на фронта в Украйна 300 хиляди запасняци - Свят

По-частичната готовност, разпоредена с декрет на президента на Русия Владимир Путин ще бъдат призовани в редиците на армията 300 хиляди запасняци. Това съобщи в телевизионно изявление незабавно военният министър на РФ Сергей Шойгу. По думите му това е към 1 % от мобилизационния запас.

" Мобилизационният запас на Русия е съвсем 25 милиона души, малко повече от 1 % от него подлежат на частична готовност - тези, които са служили, имат военна компетентност и военен опит. Точно от запаса. Това не са някакви хора, които не са виждали и не са чували нищо за армията, това в действителност са тези, които

а) са служили;

б) имат военна компетентност, т.е. специалността, която през днешния ден е нужна на въоръжените сили. сили,

в) имат военен опит “, заяви Шойгу пред телевизионния канал " Россия 24 ".

Военният министър побърза да успокои публичното мнение, като съобщи, че частичната готовност няма да засегне студентите и учащите се във висши образователни заведения. От думите на Шойгу излиза наяве, също по този начин, че в Украйна няма да бъдат изпращани срочнослужещи, които сега отбиват воинския си дълг в съветската войска.

Министърът на защитата на Кремъл изясни какво ще бъде ролята на мобилизираните. " Частична готовност е нужна на първо място за надзор на 1000-километровата фронтова линия и освободените територии. Самата линия на прикосновение, можете да я наречете и фронтова линия, и линия на прикосновение – тя е повече от 1000 километра. Естествено, това, което е откъм гърба, и това, което е там, по тази линия, би трябвало да се оправи, тези територии би трябвало да се управляват. И несъмнено, първо за това се прави тази работа тази работа - имам поради частична готовност. " - сподели Шойгу.

Шойгу разяснява и съветските загуби в бойните дейности в Украйна, като ги сведе до 5937 убити, а 90 % от ранените се били върнали назад в строя. На тоя декор Москва твърди, че Украйна е изгубила на бойното поле над 100 хиляди бойци.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР