По 500 евро за детегледачи в ГърцияГърция дава на работещи

...
По 500 евро за детегледачи в ГърцияГърция дава на работещи
Коментари Харесай

Накратко

По 500 евро за детегледачи в Гърция
Гърция дава на работещи родители ваучери по 500 евро месечно за детегледачи. Мярката е обвързана с дефицита тук-там в детските градини. Средствата се дават, в случай че родителите работят на цялостен работен ден. Ако майката е на половин работен ден, получава по 300 евро за детегледачка за часовете, в които е на работа.

Европейски Съюз дава 6 милиарда евро за Западните Балкани
Европейският съюз възнамерява да помогне на страните от Западните Балкани с вложения от 6 милиарда евро, разгласи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Скопие. Новият проект на Европейски Съюз включва отварянето на общия му пазар за Западните Балкани в области като свободно придвижване на артикули и услуги, превоз и сила.

Черна гора с ново държавно управление
Парламентът на Черна гора избра ново държавно управление. Премиер е икономистът Милойко Спаич от придвижването " Европа в този момент ". Кабинетът включва дясноцентристките проевропейски демократи, просръбската Социалистическа национална партия и пет партии на албанското малцинство.

Дронове удариха база на Съединени американски щати в Ирак
Два дрона удариха американската база в Айн ал-Асад в Ирак. Няма данни за вреди или жертви. Пентагонът заяви, че над 20 американски военни са били ранени от засиления обстрел на негови бази в Близкия изток.

Открити са останките на последната жертва в Казахстан
Спасители откриха тялото на последния умрял от пожара в казахстанската мина " Костенко " на концерна " Арселормиттал ". Така общият брой на починалите доближи 46. От тях са разпознати 40, шестима не са разпознати. Трагедията е станала поради нарушавания на индустриалната сигурност, а директна виновност носи управлението на мината.

Наводнения в Северна Ирландия
Части от град Нюри в Северна Ирландия останаха под вода, откакто преля локалният канал. Засегнати са железопътни и автобусни линии, както и пътища. Очаква се бурята " Кийран " да удари в четвъртък английските острови с проливни дъждове и мощни ветрове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР