ПМС може да съсипе всички усилия, които си положила до

...
ПМС може да съсипе всички усилия, които си положила до
Коментари Харесай

Как да овладееем апетита и да не напълняваме преди цикъл

Постановление на Министерски съвет може да съсипе всички старания, които си положила до в този момент да отслабнеш, само че има по какъв начин да пребориш вълчия апетит и да останеш във форма.

Периодът преди цикъл за доста дами е същинско изтезание: чувстваш се подута, нервна и без никаква сила, а на всичкото от горната страна и не спираш да ядеш. Виновнкът за тези неприятни чувства е хормонът на напрежението – кортизол, който се усилва и надлежно подтиска хормонa на щастието – серотонин. Да, сладките изкушения и храните, богати на въглехидрати могат да подобрят настроението ти, само че резултатът им не трае дълго, а и са пагубни за талията.

Тези няколко правила могат да оказват помощ на всяка жена да овладеее вилнеещото възприятие на апетит и да резервира стройния си контур.

 Как да овладееем апетита и да не напълняваме преди цикъл

Трик №1 Замени бързите въглехидрати със комплицирани такива

Пържените картофки и бургерите може да ти звучат като съвършения обяд, само че има надалеч по-здравословни други възможности, които ще те държат сита. Пълнозърнестата паста, печеният картоф на фурна, както и варивата (леща или боб), ще ти доставят по този начин нужните и мечтани въглехидрати, само че ще ти спестят много калории.

Трик №2 Започни деня с протеин

Закуската е най-важното хранене за деня и колкото по-балансирана е тя, толкоз по-здравословно ще се храниш и през целия ден. Ако избереш киселото мляко или омлета (приготвен без мазнина), ще си осигуриш нужната доза протеин и по този начин ще регулираш равнищата на кръвната захар или казано другояче: няма да посегнеш към шоколада единствено час след закуската.

Трик №3 Поеми контрола над глада за сладко

Непреодолимото предпочитание да хапнеш нещо сладко може да опропасти цялата ти диета преди цикъл. Тортите и пастите сигурно ще укротят глада ти за сладко, само че за какво не опиташ да ги заместиш с по-здравословни десерти? Заложи на черния шоколад или пълнозърнестите бисквити, а в случай че имаш задоволително воля избери плодовата салата.

 Как да овладееем апетита и да не напълняваме преди цикъл

Трик №4 Има и положителни мазнини!

Авокадото и сьомгата са идеалния метод да доставиш на тялото си потребните мазнини и по този начин да избегнеш преяждането с високо калорийни храни. Препоръчваме ти комбинацията от пълнозърнеста багета с авокадо и пушена сьомга – съчетай потребното с вкусното! Не забравяй, че омега 3 мастни киселини се съдържат и в ядките и зехтина – добави ги самоуверено към салатата си.

Трик №5 Дай си отмора от алкохола и кофеина

Една чаша вино вечер ще те отпусне от нервното напрежение, само че в интервала преди цикъла ти тази чаша ще ти донесе единствено непотребни калории и даже проблеми със съня. Същото важи и за следобедното кафе, изключително в случай че към него добавиш захар или сметана. Опитай се да приемаш повече течности през този интервал като вода, чай, фреш и смутита.

Ужасните последствия от алкохола за фигурата ни в фотоси преди/ след

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР