Плувецът Теодор Цветков с пореден рекорд на Гинес и отново

...
Плувецът Теодор Цветков с пореден рекорд на Гинес и отново
Коментари Харесай

Българин постигна нов рекорд за Гинес по плуване с една ръка

Плувецът Теодор Цветков с следващ връх на Гинес и още веднъж с благотворителна идея. В 15 ч. в неделя той започва плуването си на 10 километра в езерото Липник край Русе. Плува единствено с една ръка, а другата беше привързана към тялото му. Теодор реализира време от 4 часа, 19 минути и 31 секунди, а екипът му ще показа документите за върха на Гинес, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия. 

С самодейността Теодор Цветков цели да се съберат средства, които Сдружението на родителите на деца с онкохематологични болести ще вложи за лекуване и поддържаща терапия. „ Правя това в помощ на деца с онкохематологични болести, на едно съдружие, което оказва помощ ”, съобщи преди старта той.

„ Това е съдружие, което оказва помощ на родители на деца с онкохематологични болести да се оправят с лекуването и поддържащата терапия. Към това съдружие има и център за възобновяване. Децата, минали през такива болести, и техните близки напълно безплатно могат от време на време да идват ”, изясни доброволецът Евгений Георгиев.

Цветков е повторен рекордьор на Гинес. През 2018 година плува още веднъж на 10 километра единствено с една ръка. Тогава идеята му беше ориентирана към събиране на средства за създаване на плувен комплекс за хора с увреждания. Миналата година той усъвършенства връх на Гинес, като плува 71 часа без спиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР