Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ запълни 62% от местата, за които

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ запълни 62% от местата, за които
Коментари Харесай

8 специалности в ПУ запълниха бройките си студенти още на първото класиране

Пловдивският университет " Паисий Хилендарски “ запълни 62% от местата, за които страната обезпечава средства за издръжката на образованието за академичната 2022/2023 година още на първо класиране. Приетите и към този момент записали се във висшето учебно заведение първокурсници е 2379, от които 1961 ще се образоват по държавна поръчка, а 418 - против възнаграждение. Това заяви заместник-ректорът по образователната активност на ПУ доцент доктор Мария Стоянова.

Днес са оповестени резултатите от второ класиране, които всички кандидат-студенти могат да ревизират на специфичния раздел в уеб страницата на ПУ.

Срокът за записване на признатите на второ класиране студенти и подаването на заявления за присъединяване в последното трето класиране е от 13 до 15 юли 2022 година в това число, обясниха от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “.

За 8 специалности кандидатстудентската акция завърши още на първо класиране. Още на този стадий от нея те съумяха да запълнят оповестените си места в постоянна форма на образование по държавна поръчка. 

Специалностите са Графичен дизайн с реклама, Български език и гражданско обучение, Български език и немски език, Културен туризъм, Международна политика и бизнес дипломация, Автомобилни електронни системи и Електроснабдяване и електрообзавеждане. В още една компетентност – " Педагогика на образованието по физическо образование “, е запълнена квотата за мъже.

Най-високи минимални балове при втория стадий на приема в ПУ са регистрирани в 7 специалности. Начело по този индикатор е " Психология “, задочно образование, държавна поръчка с 33.00 най-малък бал. Следва " Право “, задочно образование, платена форма с 32.78. На трета позиция с 32.61 най-малък бал е " Право “ – дами, постоянно образование, държавна поръчка. Четвъртият най-малък бал е 31.96 в специалността " Право “ – постоянно образование, платена форма. С най-малък бал 31.90 се записват на второ класиране признатите в " Психология “, постоянно образование, държавна поръчка. В " Софтуерно инженерство “ постоянно, държавна поръчка минималният бал е 31.79, а в " Графичен дизайн с реклама “, постоянно образование, държавна поръчка – 31.60.

На 19 юли 2022 година, вторник, ще бъде оповестено трето класиране. Записването на признатите на този стадий от кандидатстудентската акция първокурсници ще тече от 20 до 28 юли в това число, оповестиха от ПУ " Паисий Хилендарски “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР