Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо
Коментари Харесай

Трио наркопласьори с турчин – в ареста

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка задържане под стража по отношение на В. Д., Д. Д. и К. Б., турски жител.

Спрямо всеки от тях са повдигнати обвинявания, че на 26.01.2024 година, в Пловдив, в съучастничество, като съизвършители, без съответно позволение са държали високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери – марихуана, с общо  тегло 20 013,75 грама на обща стойност 400 275 лв., за разпространяване – закононарушение по член 354а, алинея 2 пр.4 вр. алинея 1 пр.4 вр.чл.20 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежки умишлени закононарушения, за които Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Съдът реши, че макар ранния стадий на следствие, от събраните досега доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на всеки от тримата обвинени към закононарушението, за което има повдигнати обвинявания.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че няма заплаха от укриване за В. Д. и Д. Д. при мярка друга от задържане под стража.

За третия обвинен К. Б. съдът счита, че такава заплаха е налице, защото е непознат жител, не обитава непрекъснато в страната и няма адрес, на който да бъде открит.

Според съда и за тримата обвинени съда е налице заплаха от осъществяване на закононарушение – с оглед високата социална заплаха на действието и конспиративността в дейностите им при реализиране на действието.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 06.02.2024 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР