Пловдивският окръжен съд установи общо 36 години затвор за адвокат

...
Пловдивският окръжен съд установи общо 36 години затвор за адвокат
Коментари Харесай

36 г. затвор за адвокат и шестимата му помощници за палежи на коли, къщи и поръчителства на 2 убийства в Пловдив

Пловдивският областен съд откри общо 36 години затвор за юрист Владимир Елдъров и шестимата му помощници - причинители на палежи и поръчителства на две убийства.
Цял час арбитър Станислава Бозева чете присъдата. Тя постанови трима от наказаните да бъдат върнати назад в ареста. Това са Владимир Елдъров, таксиметровият необут Радослав Керанов и Светлин Спасов. Те бяха закопчани с белезници в правосъдната зала и отведени в ареста.
"Задържат ме още веднъж ", написа в есемес Владимир Елдъров, до момента в който слушаше решението. Той получи общо 7 години и 6 месеца, които би трябвало да изтърпи при в началото непоколебим режим. Той беше приет за отговорен, че посредством съучастничество, е склонявал да бъдат убити неговите съперници - юристите Мартин Мерджанов и Димитър Деков. Техните коли са били опожарени, а на Деков за заплашване - в шкодата е била хвърлена обезглавена кокошка.
Елдъров е наказан и за подбуждане на палежи общо на 2 къщи - в Марково и Баня, на 4 автомобила - в Пловдив и Марково, на джип в Баня и на трактор в село Зелениково. Това е станало в интервала сред 10 октомври 2013 година и 29 март 2014 година
Съдът наложи 7 години и 6 месеца отнемане от независимост на Мартин Поптолев за палежи. 6 години затвор получи Светлин Спасов, а таксиметровият необут Керанов - 7 години. На Милко Доевски дадоха 4 години отнемане от независимост, толкоз получи и Петьо Пенев. Решението предстои на обжалване в 15-дневен период.
Прокуратурата искаше за Елдъров и Керанов по 10 години отнемане от независимост.
"Присъдата е неуместна, безотговорността ражда неправда ", разяснява бранителят на Елдъров Йордан Давчев. Юристът беше защитаван от своята майка Даниела Елдърова - почитан правист в Пловдив. "Синът ми е почтен. Истината е по-силна от всичко и съм уверена, че ще пристигна ден, в който ще му се извиняват за това, което му предизвикаха ", сподели тя.
Според нея, обвинителният акт на прокуратурата е поръчков, а делото е протекло при тежки процесуални нарушавания. "Не укривам изненадата си от решението на съда. Но по тази причина законът е постановил 3 правосъдни инстанции да гледат сходно проблеми ", добави юрист Елдърова.
Според нея задачата била да се провали професионалната кариера на сина й, който бил проспериращ правист.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР