Пловдивският митрополит Николай не дочака края на визитата на папа

...
Пловдивският митрополит Николай не дочака края на визитата на папа
Коментари Харесай

Дядо Николай обяви папата за пратеник на Антихриста

Пловдивският митрополит Николай не дочака края на визитата на папа Франциск, с цел да излее гнева си против него. " Посещението на римския папа е политически акт, задачата е да се обединят всички църкви към Рим и когато пристигна Антихристът, папата да го посрещне ", сподели известният с острия си език епископ след днешната си тържествена литургия по случай Гергьовден в храма " Св. Георги ".

Той коментирал в детайли и за какво представители на Светия синод отхвърлят да служат дружно с главата на Римокатолическата черква. " Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни принуди за общо свещенодействие с него ", отсякъл Николай от олтара на " Свети Георги ", написа " Под тепето "..

Пловдивският епископ вижда демоничен сюжет в апелите на Франциск за доближаване на християнските църкви.

" Всички желаеме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане единствено от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят по какъв начин да стане това. Политиците не желаят това, те целят тъкмо противоположното. Създадено е да вземем за пример така наречен икуменическо придвижване, което цели обединяване на всички религии. Но нали знаете, има и вяра на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е допустимо да се сплоти светлината и тъмнината ", споделил митрополит Николай в обръщението си към хората.

И добавил: " Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното иго. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил плебей по време на робството? Той беше свободен, тъй като бе православен. "

Митрополит Николай вижда и офанзива против православната черква в подготовката на папското пътешестване и информациите в медиите. " Този акт бе квалифициран прекомерно отдалеко. Започна с медийна акция против Българската православна черква. Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият синод реши и не реши. Тази акция бе готова, с цел да пристигна папата и да бъде разгласен за свети отец, живеещ в мизерия и беднотия ", коментирал още владиката.

Отказът на Франциск от всевъзможен разкош в действителност е акцент във всички материали, отдадени на Светия отец, който и в София отхвърли да спи в безценен хотел и отседна в нунциатурата. В същото време дядо Николай беше одумван поради скъпия му часовник и лимузините, които употребява.

В същото време пловдивският митрополит е прочут с внезапните си изявления във връзка с Ватикана. При визитата в България през 2002 година на към този момент починалия папа Йоан-Павел ІІ, разгласен за светец, дядо Николай го назова " разколник ".

Посещението на Франциск към този момент не докара до напрежение от страна на Светия синод.Патриарх Неофит и владиците през вчерашния ден посрещнаха задушевно папата в София. Макар още веднъж да означиха, че няма по какъв начин да имат общо служение, те изпратиха собствен представител при формалното посрещане на Светия отец, придружиха го в храм-паметник " Св. Александър Невски ", за молитвата уединено в катедралата беше подготвен специфичен престол и килим за главата на Римокатолическата черква.

От синода ще изпратят и митрополит Антоний на събитието за мир, което папата провежда тази вечер, като още веднъж подчертаха, че той няма да взе участие в служения, само че ще участва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР