Пловдивският апелативен съд отново остави зад решетките инспектора от ДАИ-Пловдив

...
Пловдивският апелативен съд отново остави зад решетките инспектора от ДАИ-Пловдив
Коментари Харесай

Подкупен инспектор от ДАИ-Пловдив остава зад решетките

Пловдивският апелативен съд още веднъж остави зад решетките инспектора от ДАИ-Пловдив Паун Тенев , стана ясно през днешния ден. Жалбата му за по-лека мярка за неотклонение бе отхвърлена от апелативните магистрати. 

Срещу Тенев е повдигнато обвиняване за това, че в съучастничество с още двама чиновници на ДАИ Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение, за интервала от месец май 2017 година до юли 2019 година е  приел рушвет е злоупотребил със служебното си положение  и е взел рушвет. 

Апелативният съд реши, че няма смяна на събитията към задържането на инспектора, като от доказателствата по делото  и  от разпитите на очевидци има е задоволително данни, че Тенев е направил закононарушението, в което е упрекнат.

Наказателният кодекс планува глоба отнемане от независимост от 3 до 10 години и санкция до 20 000 лв. за рушвет, прецизират от Съдебната палата.

Съдът одобри също, че няма заплаха инспекторът да се укрие, само че има заплаха да извърши друго закононарушение. -->

Припомняме, че Тенев беше арестуван дружно с още двама негови сътрудници при зрелищна акция на ДАНС и полицията в ДАИ Пловдив . Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев бяха задържани през октомври, предходната година, поради взети подкупи чрез изнудване. Сумите варирали сред 2 000 и 5 000 лв. на инспекция, оповестиха от прокуратурата.



Според обвиняването най-големият рушвет е бил заплатен от крупна транспортна компания на холандски жител със седалище в Асеновград. Той имал 300 камиона и с цел да работи обикновено, инспекорите му поискали на два пъти по 5 000 лв..

Сред изнудваните е и производителят на месо Стоян Къртев, който с изключение на 300 лв. рушвет, дал на чиновниците от ДАИ луканки и суджуци на паркинг на огромен пловдивски хипермаркет. 

По случая са употребявани СРС-та, стана ясно по време на мярката. Определението  е дефинитивно и не предстои на обжалване. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР