Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд- Пловдив, с

...
Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд- Пловдив, с
Коментари Харесай

Обрат! Шефът на полицията в Раковски пак в ареста!

Пловдивският апелативен съд анулира определението на Окръжен съд- Пловдив, с което на 22 юни беше променена мярката за неотклонение на Георги Илиев от " задържане под стража “ в " парична гаранция “ от 2000 лева Съдът остави в действие първичната му мярка " задържане под стража “.

Срещу Илиев е повдигнато обвиняване за взимане на рушвет посредством изнудване чрез корист със служебно състояние.  

Магистратите одобриха, че  макар отстраняването му от  длъжността шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Раковски, при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият  би имал  опция да извърши закононарушение, ориентирано към манипулиране на доказателствата по делото, в това число като  въздейства на очевидци.

Според събраните досега данни по делото Георги И. е провел тайна и широкомащабна  интервенция по осъществяване на незаконното действие, в което е упрекнат. Привлякъл доста полицейски чиновници и положил старания да минимизира заплахата от откриване на закононарушението. Поради това съдът одобри, че съществува  висока степен на заплаха Георги да извърши закононарушение против правораздаването и остави в действие мярката му " задържане под стража “. Определението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР