Американският университет в България (АУБ) ще проведе тържествена церемония по

...
</TD
>Американският университет в България (АУБ) ще проведе тържествена церемония по
Коментари Харесай

Американският университет в България дипломира 30-тия си випуск

Американският университет в България (АУБ) ще организира тържествена гала по връчване на дипломите на випуск 2024. Церемонията ще се състои от 10:30 ч. в университетския комплекс " Скаптопара “ в Благоевград. Очаква се на нея да причислят представители на локалната власт, ученици на висшето учебно заведение, както и родителите на абитуриентите. Нанси Шилър, президент на Фондация " Америка за България “, ще получи купата “Доктор Хонорис Кауза " и ще бъде почетен оратор на церемонията. Като водач на фондацията, тя е мощно ангажирана с образованието и развиването на България. А през годините фондацията е вложила над 1 милиард $ в планове, подкрепящи демокрацията, образованието, свободните пазари и гражданското общество в България. 

Професор Георги Фотев, някогашен министър на образованието, ще получи Наградата за почетни настоятели на княгиня Мария Луиза. Той е изиграл основна роля при основаването на университета през 1991 година. Професор Фотев е дълготраен другар и съидейник на университета, като е служил в Настоятелството на АУБ общо 10 години. 

Специална премия ще бъде връчена и на Йордан Карабинов, випуск 1997, за неговата всеотдайна работа като президент на Асоциацията на възпитаниците на АУБ и член на Настоятелството от 2017 до 2024 година Неговото водачество е катализирало забележителен прогрес в ангажираността на асоциацията с възпитаниците на университета и сегашни студенти. 

Тази година АУБ ще дипломира 196 бакалаври и 23 магистри, които ще получат американска и българска тапия. Най-много студенти приключват със компетентност " Бизнес администрация “, следвана от " Журналистика и всеобщи връзки ", като 40% приключват с две специалности с помощта на неповторимата за района просветителна система liberal arts.  

Церемонията по връчване на дипломите е кулминационна точка на четири години твърдоглав труд и отдаденост от страна на студентите. АУБ се гордее с достиженията на своите ученици и е убеден, че те ще окажат позитивно въздействие върху обществото.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР