За предстоящите парламентарни избори на 9 юни 2024 г. в

...
</TD
>За предстоящите парламентарни избори на 9 юни 2024 г. в
Коментари Харесай

Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпределението на благата

За идните парламентарни избори на 9 юни 2024 година в 16 Многомандатен изборен регион Пловдив с номер 24 в бюлетината “БСП за България " желае доверието на гласоподавателите с една подмладена и актуализирана експертна листа.

С преференция 106 пловдивчани могат да дадат своя глас за арх. Филип Бакалски - 37-годишен пловдивчанин, магистър проектант с над 10 години опит.

- Арх. Бакалски, Вие сте част от една млада листа. Защо му е на младеж да се занимава с политика в България?

- Най-вече тъй като не виждам развиването на страната в посоката, в която ми се желае. Смятам, че българите имаме доста по-голям капацитет от всички тези последни места в съвсем всички ранглисти. Според мен това се корени в огромното неравноправие. Няма еднакъв достъп нито до обучение, нито до здравеопазаване, нито до правораздаване. Има тежка дисторция в салдото на разпределението на богатствата, което е разследване от изкривената представителност в политиката. Немалко партии наподобяват по-скоро на бизнес организации, а не на политически субекти. Това води до отбрана на ползите на една доста дребна част от обществото, а останалата остава непредставена. Приемат се безчет лобистки закони или ремонти на закони, а постоянно и не виждаме отстояване на българския народен интерес.

- Кои са първите три неща, които бихте желали да измененията, с цел да подобрите живота на хората?

- На първо място - ремонт на Закона за устройство на територията и корекция на текстовете, позволяващи използване на многочислени изключения и тълкувания, без ясни критерии при използване на закона, което води до безредно и тежко презастрояване, влошаващо качеството на живот на всички.

На второ място - Закона за банкрута на физическите лица и ремонти на законите, свързани с арбитражните съдилища, частните правосъдни реализатори и колекторските компании, с което да се реши казуса " безконечен дебитор “ и безбройните случаи на произвол над жителите. За жал, ние отново останахме единствената страна без работещ подобен закон. Не мисля, че е инцидентно.

И трето, само че не последно - електронна администрация – понижаване на адмнистративната тежест посредством фрапантно нарастване на процедурите, които могат да бъдат осъществени по електронен път от началото до края. Подчертавам – от началото до края.

- Защо хората би трябвало да отидат до урните на 9 юни?

- Няма такова нещо като " негласуване “. Когато не отидете да гласувате, действително подкрепяте тези, които най-вече не желаете да ръководят. Затова приканвам всички – гласувайте!

- Порок или преимущество е младостта в политиката?

- Липсата на опит в избрана професионална сфера е минус, само че дава различен, друг взор и метод. Това може да бъде потребно в политиката.

- Как Вашата експертиза ще Ви помогне в работата Ви като депутат?

- Имам над 10 години опит като проектант в капиталовото планиране. Никога до момента не съм заемал държавни или общински длъжности, само че имам директни наблюдения върху работата на институциите, изключително в областта на строителството. Именно там мога да бъда най-полезен като експертиза, тъй като знам какви са проблемите на работещите в действителния бранш.

- Кои са главните полезности за Вас?

- Най-висшата полезност за мен е добротата. Но има едно предписание, известно като златното предписание, което считам за доста значимо и, в случай че прилагаме, всички ще живеем по-добре: " Не прави на другите хора това, което не искаш да вършат на теб “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР