Пловдивските делегати на националното събрание заседават онлайн от хотел Империал

...
Пловдивските делегати на националното събрание заседават онлайн от хотел Империал
Коментари Харесай

Борисов помпа ГЕРБ със свежа кръв в ръководството

Пловдивските делегати на националното заседание заседават онлайн от хотел " Империал "

Рокади в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, които да влеят свежа кръв в управлението, се чакат на днешното партийно заседание. То е планувано за активът да направи разбор на парламентарните избори, да регистрира работата на кабинета „ Борисов " 3 и да очертае насоките за новата предизборна акция въз основа на триумфите и грешките.

Дебатите ще се водят онлайн, като всяка конструкция ще заседава настрана в зала с екран, микрофон и опция да изиска думата. Последният сходен конгрес е извършен през ноември 2017 година в НДК - София в наличие на медии. Наложените в този момент ограничавания са с претекста пандемия. На онлайн полемиката няма да се позволяват публицисти, в случай че през днешния ден не се реши друго.

ГЕРБ - Пловдив се събира в конферентната зала на „ Империал”. В съвещанието ще вземат участие 12 делегати, определени на събрания в шестте региона, градският водач и народен представител Иван Тотев, районните шефове на партията. По право във форума ще се включат кметът на Пловдив Здравко Димитров, регионалният шеф Петър Петров, Менда Стоянова, народен представител в 41-вото, 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно заседание и член на Изпълнителната комисия.

Веднага след изборите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде поръчка за съществено проветряване на управлението, неудовлетворен от резултатите. Макар и да си остана водеща политическа мощ, партията понесе чувствителни загуби ​-през 2017 година ГЕРБ завоюва 95 места в Народното събрание, в този момент - едвам 75. В огромна част от регионалните градове, считани години наред за „ крепости” на ГЕРБ, има спад в доверието на хората към партията. Това оттегляне няма по какъв начин да не провокира чистка по върховете, изключително като се има поради, че в трите си кабинета Бойко Борисов смени 34-ма министри.

Със сигурност от Изпълнителната комисия излизат Менда Стоянова и Красимир Велчев, също някогашен народен представител с дълъг стаж. И двамата са подали оставки с мотив да правят отстъпка властовите си позиции на по-млади и изобретателни съидейници. Менда Стоянова е родена през 1956 година, Красимир Велчев - през 1951-ва.

Сред спряганите имена на евентуални новобранци са кметовете Йорданка Фандъкова на София и Димитър Николов на Бургас, където ГЕРБ също понесе удар. Но окончателната дума, както и за новата свежа кръв в управлението, ще каже Бойко Борисов.

Според устава на партията участниците в събранието също имат право да оферират промени в състава на ИК. Почти на 100 % е несъмнено, че някогашният кмет на Пловдив и дълготраен началник на локалната организация на ГЕРБ Иван Тотев няма да бъде стартиран от Борисов за член на Изпълнителната комисия. През 2017 година „ синята крепост” избра в 44-тото Народно събрание петима депутати от ГЕРБ, този път ​- единствено трима, изравнявайки се с новобранеца " ИТН ", макар че и на двата вота Бойко Борисов беше лидер на листата под тепетата.

Предполага се, че корекции ще има и в кандидатдепутатските листи на ГЕРБ, откакто по закон цялата процедура стартира от нулата.

А дали профилактиката на управлението и вливането на свежа кръв ще донесат повече гласове на поправителния избор на 11 юли, ще кажат гласоподавателите.

Менда Стоянова:

ГЕРБ отива на изборите с намерено чело пред хората

ГЕРБ отива на изборите като партия, довела с сполучливото си ръководство до позитивни резултати във всички области на живота в България. В моята област - финанси и стопанска система, които са огледало на развиването, отчетливо се вижда устойчивият прогрес. Успяхме да балансираме бюджета, страната ни има най-ниския дълг в Европейски Съюз, заплатите в публичния и частния бранш са нараснали, България е призната в ERM II и Банковия съюз, което значи добра оценка на Европейски Съюз.

Коментарите, че хазната е празна, са спекулации и неистина. В бюджета бяхме възнамерявали 4,5 милиарда лв. недостиг, а към 30 април има нараснали доходи и остатък от 170 млн. лв.. Пари има и всички последващи държавни управления могат да употребяват заем от 4,5 милиарда лв., които съставляват средства над приходите. Тази процедура съществува в доста други страни на Европейски Съюз, изключително в този момент, във времето на пандемията, когато се постановат повече разноски.

ГЕРБ има всички учредения да застане пред гласоподавателите с намерено чело както въз основа на досегашното ръководство, по този начин и въз основата на ясна и действителна стратегия по какъв начин да продължим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР