Пловдивски съд потвърди глоба от 300 лева, издадена на пътник

...
Пловдивски съд потвърди глоба от 300 лева, издадена на пътник
Коментари Харесай

300 лв. глоба за без маска призната в съда. Какво следва?

Пловдивски съд удостовери санкция от 300 лв., издадена на пасажер без маска, заловен в рейс. Решението на магистратите обаче е единствено на първа инстанция и глобеният може да апелира, съобщи "Монитор ".

Нарушителят бил изловен в градския превоз на 22 октомври предходната година. На мъжа била връчена покана да се яви на 26 октомври в 9,30 часа в РЗИ – Пловдив, с цел да му сформират акт за определяне на административно нарушаване. Глобеният обаче отказал да одобри общителната покана. Въпреки отсъствието му акт бил формиран и бил подписан от очевидци от РЗИ и от Министерство на вътрешните работи.

Санкционираният мъж оспорил акта, само че на 18 декември му съставили и наказателно разпореждане, като тогава му наложили санкцията от 300 лв.. След като получил акта, той го обжалвал пред съда. Оттам обаче го попарили. Според съдиите се открива по неоспорим метод, че описаната в постановлението фактическа конюнктура е вярна. На място в съда била разпитана и актосъставителката, която удостоверила какво се е случило във въпросния ден. Така магистратите решили, че жалбата на санкционирания е неоснователна и я отхвърлили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР