Пловдивската футболна легенда Георги Йорданов се върна назад във времето,

...
Пловдивската футболна легенда Георги Йорданов се върна назад във времето,
Коментари Харесай

Ламята избягал в Левски с ладата на Сираков

Пловдивската футболна легенда Георги Йорданов се върна обратно във времето, когато през 1983 година минава в Левски, след което е осъден за две години да не играе футбол.

" Два контракта с Левски и ЦСКА ли? Това са цялостни неистини, нямах два контракта. Отдавна е свършило всичко, в случай че скърбя за нещо, е, че не се върнах да играя в Локомотив (Пловдив). Но нещата не зависеха напълно от мен. Исках да ида в Левски. Върнах се първо в Локо, получих необикновено посрещане от локалните хора, приказвам и за общински шефове, партийни. Но си бях решил за Левски. 

Клубният началник на " сините " Кръсто Чакъров и треньорът Васил Методиев ме уговориха. Но ще разкрия нещо незнайно - с колата от Пловдив ме взе огромният ни олимпийски първенец Петко Сираков, бащата на Наско. Той ме чакаше с лада зад блока. Аз бях преди този момент на срещите в центъра, хората ми предлагаха жилища и други хубави неща да остана в Локо. Лошото е, че излъгах бате Илко Бекяров, който ужасно уважавах. Но нямаше по какъв начин другояче да си взема военната брошура. 

Бекяра беше админ и не искаше да ми я даде. Аз нещо се измъкнах, че военните имали право да ме арестуват няколко дни след уволнението, в случай че не нося брошура. Взех я и се озовах в София. Живях два-три месеца при бай Петко Сираков на " Борис ". После ми дадоха жилището до басейн " Спартак ". И пристигна наказването. Не съм подписвал с ЦСКА, просто имаха огромен почит към грандовете в тези времена, по тази причина и вървяха ", сподели тогавашният национал пред " Марица ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР