Пловдивчанката Елизара Янева се класира за втория кръг на турнира

...
Пловдивчанката Елизара Янева се класира за втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Елизара Янева се класира за втория кръг в Санта Марина

Пловдивчанката Елизара Янева се класира за втория кръг на шампионата от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е трети следващ шампионат там с награден фонд от 25 хиляди $. Надпреварата носи точки за класация на WTA.

15-годишната Янева, която е държавна вицешампионка, победи Ясмайн Гимбере (Нидерландия) с 6-3, 6-2 за 1 час и 46 минути игра. Участващата с " уайлд кард " българка направи поврат от 1-3 до 6-3 в първия сет. Във втората част Янева поведе с 5-1, с цел да затвори мача с 6-3. Поставената под номер 6 Гергана Топалова отстъпи от Адития Карунаратне (Хонконг) с 2-6, 4-6.

Утре още четири българки стартират присъединяване си в главната скица. Квалификантката Йоана Радулова ще играе против Я И Ян (Тайван). Денислава Глушкова, която на 9 октомври завоюва купата в първия от серията три шампионата в Созопол, ще играе против Алис Гилън (Великобритания), " щастлива губеща " от квалификациите. Лия Каратанчева ще се изправи против Екатерина Овчаренко (Русия), а Росица Денчева - против квалификантката Лаура Хиетаранта от Финландия.

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна. Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР