Пловдивчанинът Атанас Узунов, един от най-успешните наши рефери и единственият

...
Пловдивчанинът Атанас Узунов, един от най-успешните наши рефери и единственият
Коментари Харесай

Атанас Узунов: С избора на Гонзо очаквам възраждане на футбола ни, повече българи във водещите отбори трябва да е една от първите промени в БФС

Пловдивчанинът Атанас Узунов, един от най-успешните наши рефери и единственият български арбитър, управлявал мачове от най-високо равнище, изрази поддръжката си за избора на Георги Иванов-Гонзо за президент на Българския футболен съюз (БФС). Според Узунов, назначението на Иванов ще донесе позитивна смяна в българския футбол.

„ Познавам Георги Иванов от доста години и съм уверен, че всяко негово деяние ще бъде от изгода за нашия футбол. Неговият опит в детско-юношеския футбол и работата с юношески тимове към този момент стартира да дава плодове. Когато напъните му започнаха да носят резултати обаче, беше поискана оставката на управлението ва БФС “, съобщи топреферът пред Дарик.

Узунов има вяра, че с избирането на Георги Иванов - Гонзо за президент на БФС българският футбол ще се възроди. Въпреки скептицизма на огромна част от обществеността, той акцентира, че клубовете са тези, които дефинират кой да управлява БФС.

„ Може би хората са избрали Гонзо, тъй като са видели капацитета му и имат вяра в способността му да реализира резултати “, добави още в ефира на Дарик Узунов. „ Сега е време да му се даде късмет да потвърди себе си “, смята известният български арбитър.

Един от основните цели на Гонзо съгласно Узунов е да види повече български играчи във водещите ни клубове. Бившият футболен счита, че това е една от първите промени в БФС, които би трябвало да се създадат.

" Аз проследявам развиването на футбола и виждамреакциите след избирането на Иванов за президент на футболния съюз.Определено стоя твърдо заднеговото решение да подадеръка на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров да влязат в управлението.И в случай че те реализиран това обединяване, мисля, че резултатите доста бързо ще дойдат ", разяснява още Атанас Узунов.

По думите му, " Лигата на конференциите сега ни демонстрира, че ние сме още надалеч фантазията да се класираме на международно състезание итрябва да извървим пътя отново от нулата до върха ".

Атанас Узунов е някогашен член на управата на пловдивския футболен клуб " Локомотив “. Бил е ръководител на Съдийската комисия към БФС, кум е на футболната легенда Христо Стоичков.

Бившият интернационален и българския арбитър е общински консултант към този момент четири мандата от ГЕРБ. В последния(настоящия) е ръководител е на локалния парламент на Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР