Пловдивчанин от Кючука изпи най-скъпата бира в живота си. Той

...
Пловдивчанин от Кючука изпи най-скъпата бира в живота си. Той
Коментари Харесай

300 лв. глоба за бира пред блока

Пловдивчанин от Кючука изпи най-скъпата бира в живота си. Той ще би трябвало да заплати санкция от 300 лв., доказана от Районния съд, откакто служител на реда на Първо районно управление (на МВР) му написал акт, тъй като се наливал с питие пред блока.

Съмнителната инспекция била направена на първи юни, 15 минути след среднощ, на улица „ Димо Хаджидимов “ в регион „ Южен “. Тогава служителят под пагон открил нарушение на публичните правила, защото на тротоара санкционираният употребявал алкохолна напитка на публичен терен, отвън избраните за това места. Актосъставителят квалифицирал осъщественото като нарушаване на „ Наредбата за обезпечаване на публичния ред “ и наложил съответната глоба.

Любителят на пивото обаче решил да заведе тъжба против наказателното разпореждане в съда и обяснил, че преди да бъде хванат от униформения, консумирал напитката в заведение, което се намира в съседство. Оказало се обаче, че барчето затваря в 23 часа. За да потвърди изказванието си, пловдивчанинът заел собствен другар, който да изясни пред съда, че инспекцията е станала в 23 часа, а не в 00:15, както било маркирано в акта.

Магистратите не повярвали на тези сведения и удостоверили наказателното разпореждане, което е в най-малък размер. Посочената разпоредба вкарва възбрана за приложимост на алкохолни питиета по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други публични места, а санкциите доближават до 3000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР