Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за

...
Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за
Коментари Харесай

Кметицата на Крумово: Има щети след труса, днес ще направим оглед

Пловдивчани настояват, че са получили предизвестие на телефоните си за земетресението, разлюляло града под тепетата в сряда. Припомняме, че трус с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер разклати региона на Пловдив към 15.30 ч.
Прочетете още
„ Получих уведомление по време на труса. Някои споделят, че са имали известие 20 секунди преди този момент. Известието гласеше „ Силен трус с магнитуд 5,3. Застанете на безвредно място или се евакуирайте ” ”, показа пред Нова телевизия Румяна Самоковарева, кмет на село Крумово.

„ Земетресението се усети доста мощно,но за малко. Нощта мина умерено. Няма суматоха измежду популацията. Разрушенията са много малко. В селото има три разрушени комина. Днес ще бъде изработен оглед и ще се окаже помощ, където има потребност. Сградата на читалището и кметството също са потърпевши ”, добави Самоковарева.

„ Бях на работа по време на труса. Нямаше суматоха.Най-важно е хората да запазят хладнокръвие. Има предписание, че в случай че може да се изтеглите до 10 секунди след началото на люлеенето, е хубаво да го извършите. Ако сте на висок етаж, е по-добре да намерите скривалище. Безсмислено е да тръгвате по стълбите ”, изясни Красимир Каракашев, доброволец, взел участие в избавителните интервенции след смъртоносното земетресение в Турция.

Освен вредите в Крумово, има 4 сигнала за потърпевши образователни здания – 2 а територията на Асеновград и 2 в Садово.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР