Пловдивчани пестят километри, но рискуват живота си всяка сутрин, като

...
Пловдивчани пестят километри, но рискуват живота си всяка сутрин, като
Коментари Харесай

Пасарелка застрашава по 10 живота на час ВИДЕО

Пловдивчани пестят километри, само че рискуват живота си всяка заран, като минават по затворения въздушен мост над жп линията, свързващ квартал Кючук Париж с бул. „ Христо Ботев “. Вместо да минат през подлеза на Централна гара или през Коматевския възел, те избират директния път.

За час по пасарелката минават най-малко десетина души, разясняват чиновниците на ЖП-то. „ Правим им забележка и им обясняваме, че е рисково, само че те не обръщат внимание. Ако на моста всичко му беше наред, нямаше да е затворен “, прибавят още жепейците.

Проверка на „ Марица “ откри, че даже и в обедните часове потокът на нелегално преминаващите не стопира. Екипът ни засече извършители на всеки 15 минути. Хората, които бързат и са избрали да минат по късия път, или прескачат загражденията, или се промушват под тях. После самоуверено поемат към отсрещната страна. Те даже са премахнали предупредителната табела, че структурата е рискова, която се намираше на затворения вход откъм бул. „ Христо Ботев “.

„ Прескачаме трудности и рискуваме като прекосяваме, тъй като другояче сме откъснати от центъра и градския превоз. Това не е обикновено. За да стигнем до спирките на булеварда, би трябвало да отидем до Централна гара, което е загуба на време. С въздушния мост съм на спирката тъкмо за 2 минути. При прекосяването на моста би трябвало да си гледаш в краката, тъй като има няколко огромни дупки. Прескачаме трудностите, макар че е неразрешено, тъй като е по-добре, в сравнение с да минеш по линиите, както вършат някои “, изяснява Атанаса Колева.

Съоръжението от дълго време е в отчайващо положение, а прекосяването през него е неразрешено още през 2013 година Настилката му е разрушена, металната структура е корозирала. Боята пък е олющена. На места могат да бъдат видяни скъсани заварки и дребни дупки по желязната част.

Въздушният мост е построен през 40-те години на предишния век, като последно е ремонтиран през 80-те години. Национална компания " Железопътна инфраструктура ", чиято благосъстоятелност е пасарелката, даде обещание, че ще построи нова със средства по Оперативна програма „ Транспорт “. Това обаче не се случи.

Marica.bg потърси шефа на НКЖИ - Пловдив инж. Гошо Къчков, с цел да разбере до каква степен е стигнал планът, само че не съумя да го открие. Оказа се, че той е в отпуск, а заместниците му не могат да разясняват тематиката.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР