Пловдивчани гласуват за ГЕРБ, защото искат градът да продължи да

...
Пловдивчани гласуват за ГЕРБ, защото искат градът да продължи да
Коментари Харесай

Здравко Димитров:Победа на ГЕРБ ще избави държавата от хаос

Пловдивчани гласоподават за ГЕРБ, тъй като желаят градът да продължи да се развива, споделя кметът на града под тепетата ЗДРАВКО ДИМИТРОВ в особено изявление за СТАНДАРТ ГЕРБ ще завоюва, тъй като в тази рецесия ни би трябвало постоянна държава 
- Г-н Димитров, предвид на коронавирус пандемията какъв е най-важният залог на идните парламентарни избори? 

- По време на такава рецесия най-важно е да има непоклатимост. Затова е нужно след изборите България да има мощно държавно управление със сериозна парламентарна поддръжка. Отговорността на локалната власт е доста огромна и ние го усещаме на гърба си. Но ще ни бъде по-леко, в случай че има устойчиво и предвидимо ръководство.

Очаквам, че болшинството българи още веднъж ще поддържат ГЕРБ като партия, която през последните 12 години потвърди, че може да води страната сполучливо. Нека да напомня по какъв начин заварихме страната след ръководството на Тройната коалиция отпред с Българска социалистическа партия. Резерв на нула, неизплатени планове, ниски пенсии и заплати. Трябваше да бъдат преодолени следствията от икономическата рецесия, почнала през 2008 година, да се приготвят и осъществят два програмни интервала на европейските стратегии. Нека всеки един бъде почтен със себе си и да види какво е в този момент - минималната работна заплата към този момент е 650 лв., междинният застрахователен приход доближи 1150-1200 лв.. Минималната пенсия е 300 лв. и всяка година продължаваме индексацията по така нареченото „ златно “ предписание. Тази наклонност на увеличение на приходите ще продължи и през идващият мандат.

- Пловдив има славата на дясна цитадела. Защо обаче ГЕРБ безапелационно печели вота под тепетата от 10 години, до момента в който другите десни обединения събират незначителна поддръжка?

- ГЕРБ е дясноцентристка партия, която води мощна обществена политика и това се схваща от хората. Постоянното увеличение на приходите на хората и грижата за най-уязвимите групи са непрекъснат акцент при ръководството на всички държавни управления на Бойко Борисов. Доходите обаче не биха се повишили по този начин осезаемо, в случай че не създавахме положителни условия за развиване на стопанската система и привличането на вложения в браншове, които основават резистентен бизнес с добре платени работни места. Пловдив е сладкодумен образец за това. За 10 години той се трансформира в  индустриален център с най-бързоразвиващата се индустриална зона в България. Градът е натурален център на ареал,  в който непрекъснато живеят над  535 000 души и още 100 000 нерегистрирани, само че живеещи и работещи в Пловдив.

Тенденцията на разгръщане ще продължи, тъй като качеството на живот тук е над средноевропейското. За това приказват и цифрите на Националния статистически институт - Пловдив регистрира позитивен машинален приръст за 2019 година от 3,1%, следван от София с 2,4%  и останалите огромни градове. Това е най-високата стойност на града от две десетилетия насам.

Брутният вътрешен продукт на Пловдив и района е 4,5 милиарда евро, и нараства с към 6,6% всяка година. 45 на 100 от него се образува от промишлеността. Преди броени дни направихме с министъра на стопанската система Лъчезар Борисов първа копка на нов цех, в който ще бъдат вложени над 40 милиона лв.. Предстои да бъдат построени още 5 нови завода с десетки нови работни места. Дори и по време на епидемията безработицата е на равнища отпреди 2019 година Средната работна заплата е над 1000 лева, а в  някои браншове - до 2000 лева

Ето това са резултатите от нашата дясна политика  и по тази причина в Пловдив избират ГЕРБ, а в този момент и достоверната десница в лицето на Съюз на демократичните сили.

- Стана традиция Бойко Борисов непроменяемо да бъде лидер на предизборната листа на ГЕРБ в Пловдив. Какъв знак е това?

- Преди всичко това е знак за отговорност. Г-н Борисов всякога поема задължения към нашия изборен регион и ги извършва. Той има огромна персонална заслуга през днешния ден в Пловдив да се извършват инфраструктурни обекти на стойност над 200 млн. лева Г-н Борисов е в непрекъснат разговор с кметове на общини  и поддържа всеки един план, който ще донесе позитивна смяна. Подкрепата на държавното управление е изключителна значима за всички огромни инфраструктурни планове.

- Как ще се отрази на Пловдив резултата от парламентарния избор в неделя?

- Отговорът е елементарен и явен. Бурното развиване на града пре​з последните години изисква и реализирането на доста основни планове. Сега разчитаме на цялостната поддръжка на страната за тяхното реализиране, само че при промяна на властта обстановката ще стане непредвидима. Необходимо е разширение на пътната транспортна инфраструктура, създаване на нова обществената инфраструктура ​- учебни заведения, детски градини, ясли, лечебни заведения, което значи съществени вложения. В момента работим по няколко огромни плана ​-довършването и разширението на околовръстното шосе, водоснабдяване от язовир „ Въча “, завършването на вътрешния кръг на града, което допуска разширение и строителство на нови булеварди и уреди за възстановяване на свързаността сред регионите, в това число и на нов мост, извеждане на трафика отвън центъра, каквато е европейската процедура.

Работим по Водния план, който обнови ВиК мрежата на един от градските региони и ще се построи нова Пречиствателна станция на стойност 70 млн. лева Първата копка ще бъде след Великден. Вече започва и интензивно се работи по построяването на подлеза „ Модър-Царевец “, който ще свърже регионите „ Западен “ и „ Южен “. Предстои през лятото да започва и още един мегапроект -пробивът под Централна жп гара.

С екипа обсъждаме благоприятни условия за различен екологичен превоз, за разширение на велоалеите и  разширяване на пешеходните зони. Това са все планове, които сме почнали с държавното управление и би трябвало да довършим. Не считам, че при едно ново настройване на властта градът ни ще бъде толкоз мощно във фокуса на страната.

- Какви са вероятните сюжети за страната след идните парламентарни избори? 

- Сигурен съм в рационалния и виновен избор на българите. Затова няма да има неприятен сюжет, тъй като хората ясно виждат свършената работа от държавното управление на ГЕРБ. От ежедневното ми другарство с пловдивчани се убедих, че множеството от тях си дават сметка, че най-опасно за страната е да влезем в политическа рецесия в обстановка на пандемия и очертаваща се икономическа рецесия. Убеден съм в здравия разсъдък на българите, само че не и в здравия разсъдък на някои политици и политически сили. Затова приканвам всички добре да се замислим, като гласуваме. И да го създадем с мисъл за децата си и бъдещето на България.. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР