Plovdiv24.bg Гърция затяга ограниченията, свързани с продажбата на алкохол в десет

...
Plovdiv24.bg
Гърция затяга ограниченията, свързани с продажбата на алкохол в десет
Коментари Харесай

Нови, още по-строги мерки в съседна Гърция

 Plovdiv24.bg Гърция стяга рестриктивните мерки, свързани с продажбата на алкохол в 10 районни единици и общини, в това число Атика, Крит, Македония и на някои острови. Мярката е за ограничение разпространяването на ковид, заяви осведомителният портал " Keep Talking Greece ".

Ръководителят на службата за гражданска отбрана и заместник-министър за ръководството на рецесии разгласи по време на днешния брифинг, че спомагателните ограничения се отнасят за райони, в които има огромен брой инфектирани и ще бъдат в действие в продължение на 2 седмици, от 5:00 ч. на 26 септември до 4 октомври 2020 година

Правителството реши да забрани работата на павилиони, минимаркети, магазини за алкохол от среднощ до 5 часа на идната заран, сподели Хардалиас.

Освободени от възбраната са бензиностанциите и аптеките.

Причината за тези ограничавания е, че жителите и изключително младежите, купуват алкохол от тези магазини, събират се на групи по площадите, когато кафенетата и питейните заведения затварят в среднощ.

Заместник-министърът съобщи, че разпространяването на ковид и натискът върху здравната система са принудили държавното управление да предприеме спомагателни ограничения, с цел да избегне скупчването на доста хора на едно място в региони, където се продава алкохол.

Хардалиас уточни, че " сме в сериозна точка “ и акцентира, че " развиването на пандемията зависи от всички нас поотделно “.

Ако всеки носи маска и дезинфектант за ръце, няма да има потребност от заключване или повече ограничения. Това е най-хубавият метод да бъде надвит вирусът, съобщи той.

Ако ограниченията не доведат до понижаване на случаите на ковид, ще се наложи въвеждането на карантина, макар че държавното управление се пробва да избегне ново блокиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР