Пловдив. Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от

...
Пловдив. Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от
Коментари Харесай

Водеща IT фирма от ново поколение от Обединеното кралство разкрива постоянен офис в Пловдив

Пловдив. Водещ снабдител на софтуерни услуги от ново потомство от Обединеното кралство разкрива непрекъснат офис в Пловдив, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от общината. Това си желание презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов.

От компанията, досега основана единствено в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив дружно с още два града в страната, където да разрастват активността си. Пловдив към този момент ще е и единствен в Южна България, поради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната. Endava към този момент е почнала да наема IT експерти в Пловдив. За 5 години, откогато са в страната, вложителите към този момент разполагат с над 300 чиновници, които създават, внедряват и поддържат разнообразни софтуерни решения от най-ново потомство.
По време на срещата бяха маркирани и бъдещи благоприятни условия за съдействие с община Пловдив, а от IT компанията обявиха, че имат подготвеност да работят за развиването на локалната IT общественост, да оферират разнообразни стажантски стратегии, също и в организирането на конференции и срещи в техническия бранш.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР