Пловдив. След страхотни и много мъжки гонки българските четворка скул

...
Пловдив. След страхотни и много мъжки гонки българските четворка скул
Коментари Харесай

Две български лодки продължават на полуфиналите на Световното първенство по гребане в Пловдив

Пловдив. След страхотни и доста мъжки гонки българските четворка скул и двойка без кърмчия не престават на полуфиналите на Световното състезание по гребане за юноши и девойки в Пловдив.

Първи от нашите на старт излязоха двойката без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов. Българите запазиха сили в първата половина на трасето, само че във втората очевидно подвигнаха оборотите и с мощен заключителен спринт изпревариха с един „ нос “ лодката на Гърция, която също продължава на полуфинал. Според регламента, напред са и третите от Парагвай.

Изключително трагичен беше репешажът на четворката ни скул Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич. Местата за полуфиналите бяха две и три лодки безусловно връхлетяха върху последните метри в битка за тях. Нашите взеха втората позиция единствено 6 стотни след спечелилите от Украйна и на 61 стотни пред сърбите.

По-малкият с година от останалите Иван Йорданов не съумя да продължи на полуфинал в скифа, откакто приключи на четвърто място в своя репешаж.

„ Надявам се да продължим по същия метод. В четворката скул лодките се събират в една секунда и е мъчно да кажеш, че има водачи сред първите 12. Полуфиналът ще бъде доста оспорван, само че се надявам нашите момчета да се съберат и да покажат благоприятни условия. Много добър старт и за двойката без кърмчия и се надявам те също да създадат добър полуфинал. Сигурно от 10 години не ни се беше случвало да имаме полуфинали в четворка скул и двойка без, тъй че това е триумф и аз ги приветствам, само че фантазиите не свършват до тук. Представянето на Иван Йорданов беше съгласно упованията, защото той е с една година по-малък от останалите и следващата година също ще бъде в тази възрастова група “, проучва президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

В 11:00 часа на следващия ден Иван Йорданов ще гребе за влизане във край C/D, а полуфиналите на другите ни две лодки са в събота.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР