Пловдив с гласувана кандидатура за участие в пилотен проект за

...
Пловдив с гласувана кандидатура за участие в пилотен проект за
Коментари Харесай

14 млн. лева за по-чист въздух в Пловдив

Пловдив с гласувана кандидатура за присъединяване в пилотен план за възстановяване качеството на въздуха. Градът ще получи безплатно 14 млн. лева по Оперативна стратегия „ Околна среда " на Европейски Съюз.

Пловдив

Парите са планувани за промяна на печките на твърдо гориво с климатици и други екологични способи за битово отопление. Проектът ще се извършва до 31 декември 2023 година. Хората, които желаят да се включат в програмата към този момент могат да подават декларация за интерес, през интернет страниците на община Пловдив и на районните кметства. Започва и осведомителна акция, адресирана към всичките над 18 000 семейства, които се отопляват на дърва и въглища.
Василка Чопкова - шеф на дирекция „ Екология " в Община Пловдив: Обявили сме период до 31 юли, че се одобряват декларациите за интерес и в действителност този период ще бъде удължени по време на първия стадий, когато тече тази осведомително просветителна акция, надяваме се тя да стигне до всеки един и да увеличи чувствителността у повече хора. Очакваме да бъде мъчно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР