Пловдив. Протестът на пловдивските превозвачи за утре се отлага, предаде

...
Пловдив. Протестът на пловдивските превозвачи за утре се отлага, предаде
Коментари Харесай

Протестът на пловдивските превозвачи за утре се отлага, но остава стачната готовност

Пловдив. Протестът на пловдивските превозвачи за на следващия ден се отсрочва, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .
След среща, траяла два часа, превозвачите и община Пловдив реализираха съглашение да бъдат обезщетени загубите на транспортните компании за 2021 година Така стана ясно, че рейсовете от всеобщия превоз ще излязат на работа на следващия ден. Стачната подготвеност обаче се резервира, оповестиха след срещата превозвачите. Допълнителни средства за отрасъл а ще се изискат от страната, с цел да могат да се покрият загубите им, сподели кметът Здравко Димитров, като насочи зов за това.

На идната сесия на Общинския съвет на 14 септември ще бъде импортирано предложение в ексклузивен порядък за обезпечаване на към 2 милиона за пловдивските превозвачи. Почти половината от парите са налични, защото в бюджета за тази година са планувани 960 000 лева за новото електронно таксуване в автобусите, само че публичната поръчка ще бъде оповестена следващата година, добави зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

Цените на билетите и картите няма да се трансформират, увери един от превозвачите Петко Ангелов. Финансовата обстановка в транспортните компании е повече от неприятна и две от трите превозвачески компании са към този момент със запори поради забавени заплащания.

На сесията ще участва представител на транспортните компании, който да изясни на съветниците за какво е нужно дофинансиране. Стачната подготвеност остава, тъй като Общински съвет може да не гласоподава отпущането на спомагателни пари. До сесията счетоводните отдели на общината и на всеки транспортьор ще създадат калкулации на загубите.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР