Пловдив. Прокурори от Пловдивски апелативен район - от Пловдив, Пазарджик,

...
Пловдив. Прокурори от Пловдивски апелативен район - от Пловдив, Пазарджик,
Коментари Харесай

Прокурори от Пловдивски апелативен район протестираха срещу готвените в НС промени в Съдебната система

Пловдив. Прокурори от Пловдивски апелативен регион - от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Кърджали, както и от Военна прокуратура се събраха на безмълвен митинг, облечени в тогите си, пред постройката на прокуратурата в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Те се изправят с безмълвие и решителност против подготвяните промени в Народното събрание, касаещо правосъдната власт у нас.

Зам.- окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева изясни пред публицистите, че те застават тук през днешния ден, с цел да изразят безмълвното си противоречие за желанието за нарушение на конституционно открития принцип за разделяне на управляващите и опитите за политическо вмешателство в системата на самостоятелната към този момент правосъдна власт.

" Именно, с цел да остане тя самостоятелна считаме, че част от законодателните хрумвания, целящи фактическото изваждане на прокуратурата от Съдебната власт, няма да доведат до повече самостоятелност, в което имам вяра, че са уверени всички ", сподели прокурор Андреева.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР