Пловдив. Преместването на Музея на военната авиация от Крумово в

...
Пловдив. Преместването на Музея на военната авиация от Крумово в
Коментари Харесай

Военният министър се срещна с пловдивския кмет за да обсъдят преместването на Музея на военната авиация от Крумово

Пловдив. Преместването на Музея на военната авиация от Крумово в град Пловдив е било мотивът за визитата на служебният министър на защитата Георги Панайотов в Пловдив по покана на пловдивския кмет Здравко Димитров. Това заяви пред публицисти в Пловдив Георги Панайотов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Пловдив .
" МО възнамерява много от дълго време да реалокира Музея на военната авиация от Крумово в Пловдив, за което има и решение на Министерски съвет от 2018 година. Радвам се да установя, че общината е на стадий, в който си е свършила работата. Оттук нататък следва да се реши по какъв начин да стане това. Това е комплицирано инженерно занятие, би трябвало да се види по какъв начин тези тежки машини, доста от които са на пределна възраст, могат да се реалокират. Останалата част от музея ще бъде преместена елементарно " - сподели Панайотов.

Операцията по преместването се поема напълно от Министерство на защитата. Министърът напомни, че още през 2018 година с разпореждане на Министерски съвет са планувани целево 13 милиона лв. за преместването на музея. Парите обаче не са постъпвали в МО и в този момент би трябвало да се намерят.

Кметът Здравко Димитров акцентира, че концепцията за преместването е в действителност от дълго време. " Важно е за града. Ако музеят пристигна тук той ще може да се посещава от повече хора и се надяваме това да стане скоро ", сподели Димитров. Към сегашния миг към момента нищо не е преместено.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР