Пловдив. Пловдивски полицаи са разкрили контрабанден канал за разпространение на

...
Пловдив. Пловдивски полицаи са разкрили контрабанден канал за разпространение на
Коментари Харесай

Пловдив: Полицията в града е разкрила контрабанден канал за разпространение на фалшиви стоки от Турция към страни от ЕС

Пловдив. Пловдивски служители на реда са разкрили контрабанден канал за разпространяване на подправени артикули от Турция към страни от Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение против интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност. Спецакцията за секване, откриване и документиране на престъпления и закононарушения при предпазване и разпространяване на артикули, означени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки, е извършена във вторник. В хода й инспектори от бранш “Икономическа полиция ” направили инспекция в офис на куриерска компания в Пловдив, където бил открит 41-годишен клиент в миг на изпращане на огромна пратка за Франция, Испания, Германия и Португалия. При последвалите процесуални и следствени дейности в квалифицираните от мъжа кашони били открити близо 560 продукта - дънки, якета, спортни екипи, чанти, колани, часовници и други артикули, носещи логата на международно известни търговски марки. Товарителници с имената на същия спедитор били залепени и върху четири огромни чанти, в които се съдържали 28 000 сашета с избрана стимулираща хранителна добавка.
В хода на следствието са събрани доказателства, че мъжът е внесъл в страната подправените артикули и аптечния артикул от Турция с желанието незаконно да ги популяризира в страни от Европейския съюз посредством куриерската компания.
Търговецът бил арестуван за период до 24 часа, а по случая - формирано досъдебно произвеждане по член 172б от Наказателен кодекс за закононарушение против интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност. Работата по случая продължава под управлението на Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР