Пловдив. Пловдивската дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ ще

...
Пловдив. Пловдивската дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ ще
Коментари Харесай

В Пловдив дадоха старт на седмицата на пожарната безопасност от площад „Ст. Стамболов“

Пловдив. Пловдивската дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ ще даде старт на седмицата на пожарната сигурност на площад „ Ст. Стамболов “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Пред фонтана на община Пловдив бяха позиционирани три пожарни автомобила за пожарогасене, избавителна активност и автомеханична стълба.

Жители на града и региона, родители и деца се събраха, с цел да се допрян до всекидневието на огнеборците. По-смелите минувачи даже имаха опция да изпитат бързата си реакция гасейки ненадейно избухнал огън.

В самостоятелен ъгъл бе изложена техника, употребена при ПТП, трусове, наводнения и произшествия с рискови субстанции. На въпросите и интереса на посетителите открикваха чиновници на Първа районна работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията - Пловдив и екипите на бранш „ Специализирани оперативни действия " на районната дирекция.

И защото неведнъж при произшествия и естествени бедствия от значимо значение е помощта на доброволците, пловдивчани имаха опция от първо лице да схванат по какъв начин могат да бъдат в помощ на пожарникарите. На площада бяха и настоящи доброволци, част от Доброволно формирование „ Пловдив 112 “. Те споделиха своя персонален опит и описаха какво е да си доброволец и по какъв начин можеш да се включиш в задачата " Да помагаш със сърце и душа “.

На място бяха предлагани и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните ограничения и вярното държание при пораждане на пожари, бедствия и изключителни обстановки.

С дни на отворените порти и разнообразни начинания единайсетте служби в региона, част от състава на пловдивската дирекция, също ще отбележат " Седмицата на пожарна сигурност “. Демонстративни образования и занятия, проиграване на проекти за евакуация, проява на избавителни действия с оказване на първа помощ на потърпевши и по какъв начин да би трябвало да се реагира при пожари, бедствия и изключителни обстановки, са планувани от екипите на обособените служби в интервала от 13 до 19 септември.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР