Пловдив. Още едно дело за измама с пенсии започва в

...
Пловдив. Още едно дело за измама с пенсии започва в
Коментари Харесай

Още едно дело за измама с пенсии започва в Районния съд в Пловдив

Пловдив. Още едно дело за машинация с пенсии стартира в Районния съд в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .
п
Схемата на 51-годишната Силвия Маринова е същата като на Александрина Георгиева, арестувана през 2020 година. И Маринова, както и Георгиева, е обещавала цялостна документи за пенсиониране, а на клиентите с недостигащ стаж, е предложила да го закупуват. Както и в другата скица, хората са давали парите на нея, само че вместо да го заплати в Национален осигурителен институт, тя е изготвяла подправени документи. И двете дами са работили едновременно в Национален осигурителен институт и са напуснали през 90-те, а след това са си основали лични компании, които да правят пенсионна активност. 

Срещу Силвия Маринова е повдигнато обвиняване за това, че от месец февруари на 2014г. доникъде на 2015г. в  Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза е мамила разнообразни лица - претендент пенсионери, че ще оформя  и приготвя документи, нужни за тяхното пенсиониране и с това им е предизвикала имотна щета в разнообразни размери. В хода на делото занапред ще разберем какъв е размерът на измамата.

Същата е упрекната и за това, че е съставяла неистинен формален документ, удостоверяващ персонални и регистрационни данни – Удостоверение пример УП-3. Повдигнато й е и трето обвиняване за осъществено закононарушение  за това, че е държала  печат, на който е бил притурен тип, че е щемпел на сдружение с цел да сформира с него неистинен формален документ, удостоверяващ персонални и регистрационни данни.

Подсъдимата към този момент не е арестувана под стража, макар, че и бе отпеделена тази мярка през 2020 година. Тя дойде с юриста си в постройката на съда, само че делото не потегли, а бе отсрочено. Причината за това бе, че не се е срещнала с експертизата, при правенето на която не е бил избавен периода, разгласи съдията.

По делото има конституирани четирима цивилен ищци – излъгани пенсионери, само че от тях се яви единствено един - Димитър  Димитров. Другите ще бъдат призовавани за идващото съвещание, което ще е на 7 октомври, от 9.30 часа.

Съдът постанови, че изисква и удостоверение за съдимост на подсъдимата за идващото съвещание.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР