Пловдив. Новоизградената 14-километрова отсечка на Околовръстното шосе на Пловдив е

...
Пловдив. Новоизградената 14-километрова отсечка на Околовръстното шосе на Пловдив е
Коментари Харесай

Богдан Милчев, Институт по пътна безопасност: Новоизградената 14-километрова отсечка на Околовръстния път на Пловдив е опасна

Пловдив. Новоизградената 14-километрова права на Околовръстното шосе на Пловдив е безусловно рискова и основава предпоставки да загиваме по този път. Това заяви пред публицисти шефът на Института за пътна сигурност Богдан Милчев, който направи ревизия на сектора по отношение на тежката злополука на Великден, при която починаха трима души, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

По думите му, цялата организация на придвижване в този регион е безусловно объркана. Така сложени знаците объркват и водачите - първо си без преимущество, след два метра ставаш с преимущество. “Тези, които са ги сложили би трябвало да дойдат и да кажат кой тъкмо е с преимущество ”, сподели Милчев.

Той разясни, че са пристигнали на ревизия, дружно с специалисти от Института, поради редица сигнали на жители, които са получили там.

“Съвсем съзнателно в продължение на 100 метра мантинелата е прекратена и по този метод се основават условия за компаниите, които са по този път, да се включват нерегламентирано в тази нова права. В същото време, против нея виждаме по какъв начин умишлено е построен локал и кръстовище за регламентирано включване. Нерегламентираното включане от срещуположната страна го има в цялата права, на повече от 30 места и това е причина за шофьорлите да правят нарушаване като изпреварват, което е рискова маневра ”, уточни Богдан Милчев.

“Ние сме уверени, че АПИ не може да ръководи трафика. защото не са се съобразили, когато са упълномощили ремонта с композицията на трафика. Тук има доста товарни коли, които влизат и излизат, това е индустриална зона, не са построени локали. Похарчени са близо 25 милиона лв. за 14-километрова права за една писта, която не сме обезопасили. Нямаме потребност по този начин да се харчат парите ни ”, безапелационен бе Милчев.

" В същото време в обхода на Габрово са изхарчени към 90 млн. лв., а в Пловдив нещата се вършат на парче, няма логичност в нищо ", уточни още Милчев.

Според Богдан Милчев мантинелите би трябвало да се бутнат, да се изградят локали, с цел да няма жертви по този път.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР