Пловдив. Кметът Здравко Димитров посети кръстовището между улица Брезовско шосе“

...
Пловдив. Кметът Здравко Димитров посети кръстовището между улица Брезовско шосе“
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров инспектира „Брезовско шосе“ в Пловдив преди началото на ремонтните дейности

Пловдив. Кметът Здравко Димитров посети кръстовището сред улица „ Брезовско шосе “ и улица „ Полет “, откъдето ще започва осъществяването на позиция 3 от „ Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 “. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината. Тя включва реорганизация на канализационната и водопроводната мрежа на град Пловдив в частта бул. „ Дунав “ – ул. „ Брезовско шосе “. Кметът бе придружаван от своите заместници по строителство и вложения Пламен Райчев и по превоз Тодор Чонов.

Здравко Димитров беседва с изпълнителите на дейностите и се срещна на място с линейния график за работа по правата с дължина 850 метра.

„ Това е тежък план, само че в същото време доста нужен за града, защото водопроводната и канализационната мрежа са остарели. Предварително се извиняваме на жителите на Пловдив и на всички, които пътуват по тази входно-изходна артерия, за неудобствата, които ще изпитат. Строителите ме увериха, че поетапното затваряне на правата е наложително решение, най-много с оглед сигурността. Те обаче ще обезпечат прекосяването на междуградски рейсове и на тези от градския превоз, а за останалите транспортни средства ще бъдат обезпечени различни направления, за които жителите ще бъдат уведомявани навреме “, съобщи след инспекцията кметът Димитров.

„ Тежестта идва от обстоятелството, че в първия сектор на „ Брезовско шосе “ изкопът е бездънен 8 метра. Във втората част той към този момент ще бъде на по-малка дълбочина и строителите ще ускорят активността си. По улица „ Брезовско шосе “ и по улица „ Дунав “ в частта от „ Брезовско шосе “ до „ Карловско шосе “, ще бъдат положени тръби с диаметър 250 сантиметра, след което диаметърът ще бъде понижен и в останалата част от бул. „ Дунав “ – до Голямоконарско шосе, диаметърът към този момент ще бъде 200 сантиметра, което ще облекчи още работата “, разясни заместник-кметът Пламен Райчев.

„ Реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа на Пловдив в частта бул. „ Дунав “ – ул. „ Брезовско шосе “ е част от „ Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 “, който е на стойност над 115 милиона лв. и би трябвало да приключи до края на 2023 година с реорганизация, рационализация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води - Пловдив
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР