Пловдив. Излезе докладът на Транспортната комисия към Общинския съвет във

...
Пловдив. Излезе докладът на Транспортната комисия към Общинския съвет във
Коментари Харесай

Докладът на Транспортната комисия към ОбС не доказва нарушения на общината при изплащането на субсидии на градския транспорт в Пловдив

Пловдив. Излезе отчетът на Транспортната комисия към Общинския съвет във връзка със злоупотреби при изплащането на дотации и обезщетения в градския превоз на Пловдив. Това заяви пред публицисти кметът на Пловдив Здравко Димитров, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Разследването за това бе стартирано от Прокуратурата и Икономическа полиция по сигнали. Кметът бе безапелационен, че не са потвърдени нарушавания на чиновници на общината, по този начин както бе оповестено авансово от прокуратурата. “Спазили сме всичко, а дали всичко е тъкмо от страна на превозвачите, ще кажат проверяващите ", добави Димитров. “При нас те си подават документите, ние не може да ревизираме тяхното счетоводство. Ние броим курсовете и плащаме въз основа на тях ", сподели още кметът.

След това оповести, че защото горивото е скочило като цена, а цената на билетите и картите не е пипана от години, то общината е планувала 2 млн. лв. в бюджета от в този момент, с цел да ги даде като дотация на превозвачите.

Кметът означи още, че ще държи всеки месец Транспортната комисия да се събира, с цел да има изясненост какво се случва с градския превоз. Здравко Димитров разгласи още, че на 9 декември е планувана среща с превозвачите, на която ще ги запознае и с плана за основаване на новото сдружение “Екобус ".

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР