Пловдив. Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
Пловдив. Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Екип на РИОСВ – Пловдив е извършил кариера над село Белащица

Пловдив. Екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ– Пловдив) е направил изключителна инспекция на една от кариерите над село Белащица, община Родопи, след постъпил сигнал от жители на „ зеления телефон “ на институцията с недоволства от запрашаване на въздуха от преминаващи камиони по пътя за кариерата. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда . Установено е, че към момента не са обновени дейностите в находището.

Експертите са установили, че в добивното поле не се прави активност, както и че не е налична добивна техника. Извършва се оросяване на индустриалната база и в границите на находището няма издаване на прахуляк в атмосферата.
Въпреки това екоинспекцията е дала наставления на оператора, които са с непрекъснат период за осъществяване. При обновяване на кариерната активност то би трябвало да уведомява документално за деня и часа на осъществяване на взривни действия за реализиране на надзор по осъществяване на ограничения срещу запрашаването и шума, както и да прави регулярно омокряне на вътрешнокариерните пътища. Освен това на територията на индустриалната база транспортните средства следва да се движат с ниска скорост, а когато я напущат - да бъдат покрити.

Ор Регионална инспекция за опазване на околната среда напомнят, че с решение на Върховния административен съд от 10 юни 2021 година бе анулиран акт на Министъра на енергетиката за прекъсване концесионния контракт на сдружението и следва обновяване на активността му. На 12 юли от страна на оператора е почнало транспортиране на придобит и модифициран материал, който е бил съхраняван на площадката в интервала след затварянето на обекта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР