Площадът пред опустошената от пожар парижка катедрала Нотр Дам ще

...
Площадът пред опустошената от пожар парижка катедрала Нотр Дам ще
Коментари Харесай

Тревога в Париж

Площадът пред опустошената от пожар парижка катедрала " Нотр Дам " ще бъде краткотрайно затворен поради по-високи от нормалното стойности на концентрацията на оловен прахуляк, оповестиха полицейската префектура и здравните управляващи във френската столица, представени от ДПА.

Замърсяването с олово буди опасения още откогато международно известната забележителност в сърцето на Париж бе опустошена от пожар преди две години.

Пожарът стигна чак до покривната структура и след това погълна огромни елементи от средновековната постройка, в която оловото е в обилие.

Здравните управляващи наблюдават нивата на оловни частици на мястото. Обикновено площадът пред катедралата е отворен, макар че църквата е подложена на ремонт.

Сега ще бъде направено ново разчистване на региона, разясни Българска телеграфна агенция.

" Щом това разчистване приключи и всички регистрирани нива още веднъж се върнат към задоволително ниски стойности, предният двор ще бъде отворен за обществеността ", обявиха управляващите.

Отравянето с олово може да има съществени последствия за централната нервна система, както и да докара до помятания, преждевременни раждания и увреждане на бъбреците, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР